Ett collage med collageramar

Ett collage med collageramar

Ett collage med collageramar

Collageramar är fantastiska på många sätt, varför bara använda en bild i varje ram, när du istället kan ha flera bilder? Dessutom kan du använda ett tema med liknande bilder i en collageram.

Flera collageramar på samma vägg

En stor fördel med att använda flera collageramar, är att man får en levande vägg med många bilder, men som inte känns lika rörig, som en vägg med många ramar kan göra. I exempelbilden ovanför har vi valt kvadratiska collageramar, vilket är otroligt snyggt. En kvadratisk form i ett rum där alla andra former är rektangulära, blir ofta mycket bra. Det beror på att den kvadratiska formen bryter av alla rektangulära former, vilket i sin tur gör att att ramarna uppfattas och syns mycket mer.

Motiven i collageramarna

I exempelbilden ovanför tror vi att röda motiv skulle vara otroligt snyggt, som då skulle matcha och plocka upp de röda färgerna i inredningen (lampan, soffan och kuddarna). Dessutom är ramlisten i en ton som passar både soffa, golv och mattan. Vi tror att känslan skulle bli total, vad tror du?

Olika teman på motiven i ramarna

Att använda sig av ett tema i en collageram är både vanligt och uppskattat. Du kan använda vilket tema du vill, kanske vill du ha skärgårdsbilder, bilder på vänner, semester bilder eller liknande. Om du använder flera collageramar bredvid varandra, försök att använda bilder i samma ram, som ger ett intryck av att höra ihop, så blir upplevelsen mindre rörig.